Digital, Strategy & Design + + + + +

Een nieuw Museumnacht Amsterdam

 

Amsterdam is weer in de ban van Museumnacht Amsterdam! Ook dit jaar werkten we met veel plezier aan de nieuwe editie en ontwikkelden we een nieuwe identiteit en stijl om op te bouwen. In samenspel met spannende campagnebeelden prikkelt Museumnacht tot een frisse kunstblik. Op 4 oktober werd de nieuwe campagne, huisstijl én website feestelijk gelanceerd in de voormalige Bijlmerbajes.  

 

Eigenzinnig en autonoom

Museumnacht Amsterdam brengt ieder jaar cultuurliefhebbers en musea bij elkaar in een speels en ongedwongen format. Dit jaar vroeg N8 ons een identiteit te ontwikkelen die eigenzinnig en autonoom genoeg is om het unieke karakter van Museumnacht Amsterdam te verbeelden, maar zich ook dienstbaar genoeg opstelt om elk jaar een dominant campagnebeeld te omlijsten. 

 

Het ongebaande pad en de spontane culturele ontdekking staan tijdens de Nacht centraal. Dit gegeven hebben we gevangen in een dynamisch beeldsysteem dat unieke visuele ‘routes’ kan generen (de Vormen van de Nacht), gecombineerd met sterke kleurcontrasten en heldere, uitgesproken typografie. De identiteit kan zelf sterk haar mannetje staan, maar zich ook dragend opstellen. Zo toont de campagne dit jaar in combinatie met de spectaculaire campagnebeelden door fashion / fotografie duo Jan en Duran.

Het ongebaande pad


Deze elementen vinden ook hun weg op de nieuwe website. Alles staat in dienst van die spontante culturele ontdekking. Met de focus op de eindgebruiker werkt de website perfect op mobiele devices.  De bezoeker stelt eenvoudig zijn eigen route samen en kan zich laten inspireren door routes van anderen.

 

Loading

Vruchtvlees is now

Designers, developers and strategists who transform good brands into great ones. We create living brands: flexible, scalable platforms that empower companies to become the best version of themselves: ones that people love and drive growth.

Head to the new website