Digital, Strategy & Design + + + + +

Knap staaltje werk voor Ceemet 

Nieuwe stijl voor Ceemet, de Europese branche-organisatie van de industriële en technologische sector.

 

Ceemet is de Europese brancheorganisatie van de industriële en technologische sector. Vanuit Brussel zet Ceemet zich in voor het belang en beleid van 200.000 Europese organisaties en 35 miljoen werknemers in de metaal, engineering en technologische industrie. Ceemet houdt zich bezig met vraagstukken die van invloed zijn op het welzijn van de sector. Deze inzet willen ze graag meer zichtbaar maken voor de buitenwereld. 

“Als vaste abonnee van De Munt/La Monnaie was het mij niet ontgaan dat het operahuis een nieuw jasje had gekregen. Ik weet hoe moeilijk het is om niet enkel voor een culturele tempel te werken, maar ook nog eens de linguïstische dimensies van het Frans en Nederlands met elkaar te combineren. Het overtuigde mij van de competenties en creativiteit van Vruchtvlees."

- Chetan Corten, Hoofd Communicatie Ceemet

In een uitvoerige gemeenschappelijke sessie met Ceemet worden de strategie, merkpropositie en kernwaarden van Ceemet op scherpgesteld. Van daaruit vertrekt Vruchtvlees naar verschillende visuele voorstellen die deze kernwaarden vormgeven. Het resultaat is een vooruitstrevende identiteit die het netwerk en de innovatie van Ceemet representeert. Als spil in het web verbindt Ceemet de industrie met beleid, en beleid met de werknemers. In de vernieuwde stijl staat dit netwerk centraal. Daarnaast staat Ceemet voor kennis, betrouwbaarheid en empathie, kernwaarden die Vruchtvlees in de nieuwe stijl op de voorgrond zet.

 

Ook innovatie en digitalisering staan bij Ceemet hoog in het vaandel. Verschillende corporate uitingen, zoals het jaarlijkse Chief Economists Report en Vision Papers, blaast Vruchtvlees nieuw leven in. Met andere materialen, vormen en een vooruitstrevende animatie is ook Ceemet zelf klaar voor de toekomst. Voor Vruchtvlees was het werken voor Ceemet een groot plezier. Project manager Merel Hoestlandt vertelt: "Voor een bedrijf dat zich met zulke grote vraagstukken bezighoud, verrast het me dat Ceemet gerund wordt door slechts een handvol gepassioneerde mensen. Vooral het enthousiasme en de frisse blik waarin Chetan, hoofd communicatie, ons het vertrouwen gaf om de bestaande formats nieuw leven in te blazen, heeft ervoor gezorgd dat Ceemet een opvallend zakelijk merk in deze branche is geworden."

“Het is heerlijk om met de creatieve vrijgeesten van Vruchtvlees te mogen samenwerken. Vanaf de eerste vergadering, een lange briefing wat en wie Ceemet is, waren we zeker dat Vruchtvlees een frisse kijk biedt op hoe we onze identiteit duidelijk kunnen maken. Wat ik het leukste vond is dat Vruchtvlees ook mij verrast heeft. Het is een onverwacht resultaat van kleur en beeld, waar ik zodanig van overtuigd ben dat het me makkelijk maakt het te verdedigen.”

— Chetan Corten, hoofd communicatie Ceemet
Loading

Vruchtvlees is now

Designers, developers and strategists who transform good brands into great ones. We create living brands: flexible, scalable platforms that empower companies to become the best version of themselves: ones that people love and drive growth.

Head to the new website