Digital, Strategy & Design + + + + +

Nieuwe website voor Museum Kranenburgh

Dé ontmoetingsplek van Mondriaan, Pyke Koch en Charley Toorop

 

In het mooie Bergen, nabij Alkmaar, vind je Museum Kranenburgh. Bergen was in de vorige eeuw dé ontmoetingsplek voor kunstenaars als Mondriaan, Pyke Koch en Charley Toorop. Nu vind je er bijzondere exposities en een mooie beeldentuin, waar natuur en kunst naadloos in elkaar overgaan. Met veel plezier werkten we aan de nieuwe website van KRANENBURGH, culturele buitenplaats Bergen.

 

We kregen van Museum Kranenburgh de vraag om de bestaande huisstijl klaar te maken voor digitaal gebruik. Ook bestond de wens om een frisse kleur aan het bestaande palet toe te voegen. Hoewel het werk van de Bergense kunstenaars zich karakteriseert in kubistische invloeden en expressionistische toetsen, kozen we bij Museum Kranenburgh voor een minimalistische aanpak en de kunst te laten spreken.

Sr. Designer Niek Kessels kijkt terug op een fijn proces: “Op de nieuwe website van Museum Kranenburgh staat praktische informatie en helderheid voorop. Door de ontwikkelde contentblokken kan Museum Kranenburgh zelf vrij omgaan met de inhoud, zonder dat het overzicht voor de bezoeker verloren gaat.”

 

De website van Museum Kranenburgh maakt gebruik van het speciale Vruchtvlees-cms. Dit dynamische systeem, gebouwd op Laravel biedt de mogelijkheid verschillende contentblokken aan te maken. De afwisseling tussen tekst en beeld is eenvoudig op te bouwen en aan te passen, binnen de kaders van het ontworpen framework. Zo kan Museum Kranenburgh eenvoudig spelen met de volgorde van tekst en beeld zonder het overzicht voor de bezoeker en de stijl te verliezen.

Loading

Vruchtvlees is now

Designers, developers and strategists who transform good brands into great ones. We create living brands: flexible, scalable platforms that empower companies to become the best version of themselves: ones that people love and drive growth.

Head to the new website